Spooky Spook

Innan du läser detta bör du läs om överlevnadsveckan och vad som var anledningen till att Johnny och Frallan befann sig mitt ute i Hälsninglands ödemarker.

Vi hade alltså tillbringat en vecka mitt ute i urskogen och under denna tid bara sett 4 fiskare, Göran (Frallans Far) samt en bäver. Ingen utom just Göran visste vart befann oss mycket beroende på att vi inte visste vart vi skulle slå läger förrän vi konsulterat kartor hemma hos Göran kvällen innan vi begav oss ut.

Detta gjorde att när Johnny onsdagen den 11sept fick första pusselbiten så hade han ingen aning om vad den kunde föreställa. Han gjorde inga större ansatser att ta reda på vem denna avsändare Spooky_Spook@hotmail.com kunde vara för en person/personer.

Pusselbit 1.

Inte heller blev han särskilt nyfiken när pusselbit nr 2 kom onsdagen den 18 sept.

Pusselbit 2.

Onsdagen den 25 sept fick Frallan sin första pusselbit detta samtidigt som Johnny fick en förfrågan om vem som hade fått bit nr 3.

Pusselbit 3.

Frallan som inte kunde tänka sig någon annan än att det var Johnny som skickade pusselbitarna kontaktade Johnny. Då uppdagades att Johnny sedan tidigare redan fått två bilder och det gjordes ett byte av bilder. Även ett mail skickades till Spooky Spook att Frallan nu hade 3st bitar. Än så länge var det svårt att veta hur många som hade fått dessa underliga pusselbitar av denna mystiska Spooky. Johnny gjorde ett försök att spåra vilken IP-adress mailen var skickade ifrån men lyckades inte hitta något vettigt. Johnny och Frallan beslutade sig för att invänta nästa bit och se om den skulle göra något klarare om vad det var för motiv.

Torsdagen den 3 okt kom pusselbiten som fick fart på både J och F!!!

Pusselbit 4.

Det stod nu helt plötsligt klart att det med högsta sannolikhet var vår läger plats mitt ute i skogen under överlevnadsveckan!!!! Dessutom hade Spooky Spook gjort sitt första misstag att sända Pusselbit mailet till både J och F samtidigt, detta gjorde att nu kunde slutsatsen dras att detta bara rörde J och F.

Misstänkta personer vid detta laget var Göran (fast inte har han så bra koll på datorer ;-), Johnny (Frallan trodde att han kunde ligga bakom detta), Frallan (Johnny trodde han kunde ligga bakom detta) även misstänktes Jegbert och Fredrik Porat (dessa eftersom de hade möjlighet att köra Freind finder via Telia abonnemanget).

Två personer kunde snabbt strykas från misstänkta listan när pussel bit nr 5 kom:

Pusselbit 5.

Detta gav den fullständiga bilden:

Nu började jakten på Spooky Spook på allvar! 
Vem kunde det vara som smugit på oss mitt under överlevnadsveckan??

Nytt försök att spåra mailen gjordes och denna gång gav de resultat! mailen var skickade från företaget Halogen! Där kände J och F bara en person nämligen
PETER EKMAN!

Efter ett samtal med Göran där Frallan låtsades att allt var uppklarat framkom att två killar på Jennie´s (Frallans flickvän) inrådan ringt Göran och fått en vägbeskrivning till platsen mitt ute i skogen!

Med denna upplysning och med bluffen att Göran sagt Peter och den andra misstänkta Fredrik Porats namn, togs detta upp med Jennie. Jennie som tidigare spelat sitt onda spel så väl att Frallan inte misstänkt henne för fem öre råkade då avslöja de två misstänkta!!

PETER EKMAN och FREDRIK VON PORAT

Hur skulle nu J och F visa det två Spooky Spook att de var avslöjade? jo genom att sätta in följande annons i DN med deras mobil nr :-)

Spooky Spook gav dock inte upp utan torsdagen den 17 okt kom följande bild:

Här kan man se vart de legat och smugit på de två icke ont anande överlevarna.
(Udden rakt ovanför "Observationsplats" var där vi bodde).

Nu gjorde Spooky Spook sitt andra stora misstag! de skickade sista bilden från Bredbandsbolaget i Hammarby hamnen, vilket är just där Fredrik Porat bor!!! oj vilket sammanträffande!!

 

Men detta var inte nog, även fast de två Spooky Spookarna var konfronterade med sanningen så yppade de inte något erkännande!

Följande bild skickades till J och F torsdagen den 24 okt:

Denna gången en kartbild från Nacka Naturreservat!! vad skall detta betyda??
Har det följt efter oss tidigare?
Varken Johnny eller Frallan har varit på Hellasgården den senaste tiden.....
Den misstanken som finns just nu är att Porat som av någon underlig anledning inte följde med på "Den traditionella Höstvandringen" (se denna länk) året innan kanske ändå följde med men i smyg........

Äventyret fortsätter nu två veckor i rad har J och F fått följande inzomningar av kartanSenaste kartinzomningen följdes av följande text:
Spook rekommenderar starkt att Du inte planerar in något lördagen den 16 november från klockan 15.00...
HJÄLP, Skall de göra sig av med oss i skogen???? :-)

Fort. följer